COVID-19 protocol

3e Stap openingsplan voor Trainingsinstellingen vanaf 5 juni 2021:
De onderstaande informatie is gebaseerd op de informatie op de pagina van de Rijksoverheid na de aanpassing van 28-5-2021.
Trainer en deelnemers houden zich te allen tijde aan de basisregels tegen verspreiding van corona.
• Protocol veilig trainen. Nobtra heeft in overleg met het ministerie een compacte werkbare versie gemaakt van het protocol veilig trainen.
• Trainingen/opleidingen in alle ruimtes per 5 juni 2021 mogelijk

Alle niet overheid erkende opleidingsactiviteiten op alle locaties zijn in Stap 3 weer toegestaan! Wel belangrijk om rekening te houden met de normen die gelden voor specifieke locaties. Per ruimte zijn maximaal 50 personen toegestaan. Een toegangstest is niet noodzakelijk.
• In company-trainingen: Cursussen en opleidingen die door het bedrijf zelf worden aangeboden voor de werknemers kunnen daarom doorgang vinden waarbij men zich houdt aan de basisregels tegen corona.

Cursussen en opleidingen die door Inventas worden aangeboden voor de werknemers kunnen daarom doorgang vinden waarbij wij ons houden aan de basisregels tegen corona zoals 1,5 meter afstand in de gezamenlijke ruimtes. (zie ook Rijksoverheid).
Aan de Rijksoverheid hebben wij de vraag gesteld of trainingen in besloten plaatsen (eigen bedrijfspand) zijn toegestaan. Het antwoord op die vraag is “ja, het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.”

Trainingen kunnen doorgaan volgens de genoemde uitzonderingen op de regels voor binnenruimtes tot 30 personen op de site van de Rijksoverheid.

Belangrijke punten:
1. Het maximale aantal deelnemers in één ruimte bedraagt 50. Bij Inventas trainen we groepen tot maximaal 10 personen, inclusief de deelnemers die online deelnemen.
2. Het dringende advies van de overheid is om zoveel als mogelijk thuis te werken en reizen te beperken.
3. Het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte is een verplichting.
4. In de trainingsruimte blijven de deelnemers zoveel mogelijk zitten op hun vaste plaats. We houden als trainers daarbij rekening met de werkvormen.

We hopen dat we aan het einde van de zomer alle maatregelen los kunnen laten: Samen op weg naar Trainingen geven met het Protocol Veilig Trainen.

De huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen vanuit het RIVM stellen ook eisen aan de verzorging van elke Inventas cursus. Dit betekent onder andere dat Inventas de 1,5 meter-richtlijn volgt en haar trainingsruimtes daarop heeft aangepast. De veiligheid van jou als cursist of bezoeker staat tijdens elke cursus voorop.

Wanneer afmelden in verband met COVID-19 protocol

  • Kom niet naar de training als je: last hebt van neusverkoudheid, hoesten, of koorts of hiervan herstellend bent. Ons advies is bij koorts onder de wol te gaan en goed te rusten tot je volledig hersteld bent.

Binnenkomen en weer gaan

  • Je kunt via de voordeur van het pand naar binnen en wordt daar ontvangen. Neem een kop koffie/thee en neem de 1,5 m in acht.
  • Wacht rustig op elkaar bij aankomst en vertrek, zodat iedereen de tijd heeft om, met voldoende afstand, zijn/haar plek te kiezen.
  • Neem bij gesprekken in de ontvangsthal de 1,5 meter in acht.

Hygiëne

  • Het CO2 gehalte in de trainingsruimte wordt gemonitord en er is goede ventilatie.
  • Je eigen tafel en stoel zijn schoon bij aanvang van de training. Houd deze zoveel mogelijk schoon gedurende de training.

We danken je hartelijk voor je begrip en medewerking bij deze tijdelijke maatregelen en wensen je een fijne training.

Zie hier een overzicht van het huidige trainingsaanbod.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de training? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

040 – 303 46 94
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

NEN logo