Model Based Definition in de praktijk - Inventas
8.9 / 1622 beoordelingen

Model Based Definition in de praktijk

Inmiddels weten we allemaal wel wat MBD (model based definition) is. Maar hoe doe je dat in de praktijk? De meeste 3D cad applicaties voorzien in de behoefte om alle PMI (de informatie benodigd voor de fabricage van een product) in het 3D model te presenteren. Maar wat komt er allemaal bij kijken om dit volgens de ISO norm te doen zodat we allemaal dezelfde taal spreken? En welke wijzigingen zijn er eigenlijk ten opzichte van de platte tekening?

Die wijzigingen staan allemaal in een aantal vernieuwde ISO normen op het gebied van geometrische product specificaties. Aanpassing van de normen was nodig omdat we voor de notaties in het 3D model niet uit de voeten kunnen met de notaties speciaal bedoeld voor 2D. Met name de aanzicht-afhankelijke afspraken en symbolen vroegen om vervanging of aanpassing doordat we in het 3D model nu eenmaal geen aanzichten hebben.

Wij hebben alle afspraken uit de nieuwe normen vertaald in een praktisch handboek dat we gebruiken bij de cursus. Middels heldere uitleg en oefeningen uit de praktijk raken de cursisten vertrouwd met deze kennis en kunnen ze deze gaan toepassen in het 3D model. We bieden daartoe de volgende optie aan, de uitgebreide cursus Vorm en plaatstoleranties én MBD.

Contact en advies

Heb je nog vragen over onze trainingen? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Wij helpen je graag met een studieadviesgesprek.

T: 040 – 303 46 94

Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30