Model Based Definition

Inmiddels weten we allemaal wel wat MBD (model based definition) is. Maar hoe doe je dat in de praktijk? De meeste 3D cad applicaties voorzien in de behoefte om alle PMI (de informatie benodigd voor de fabricage van een product) in het 3D model te presenteren. Maar wat komt er allemaal bij kijken om dit volgens de ISO norm te doen zodat we allemaal dezelfde taal spreken? En welke wijzigingen zijn er eigenlijk ten opzichte van de platte tekening?

Die wijzigingen staan allemaal in een aantal vernieuwde ISO normen op het gebied van geometrische product specificaties. Aanpassing van de normen was nodig omdat we voor de notaties in het 3D model niet uit de voeten kunnen met de notaties speciaal bedoeld voor 2D. Met name de aanzicht-afhankelijke afspraken en symbolen vroegen om vervanging of aanpassing doordat we in het 3D model nu eenmaal geen aanzichten hebben.

Wij hebben alle afspraken uit de nieuwe normen vertaald in een praktisch handboek dat we gebruiken bij de cursus. Middels heldere uitleg en oefeningen uit de praktijk raken de cursisten vertrouwd met deze kennis en kunnen ze deze gaan toepassen in het 3D model. We bieden daartoe twee opties aan, een korte cursus Model Based Definition en de uitgebreide cursus Vorm en plaatstoleranties én MBD.

Persoonlijk studieadvies

neem contact op
Wij adviseren je graag over de training die het best bij je past. Bel of e-mail voor een persoonlijk studieadvies.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de training? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

040 – 303 46 94
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

NEN_logo-kleur