Over Inventas

Wie we zijn

Inventas bestaat uit een team van samenwerkende experts. We zijn deskundigen met veel ervaring in de praktijk. We kennen je werkveld en begrijpen je vak en de bijbehorende uitdagingen. We willen bovendien onze vaardigheden graag delen met technici die verder willen komen.

Wat we doen

Inventas is een kennis- en opleidingsinstituut in de engineering en maakindustrie.
Onze focus ligt op het goed trainen van technisch professionals in de mechanica en aanverwante vakken. Dit doen we vanuit de overtuiging dat je moet doen waar je goed in bent. Daarnaast zijn we als trainers actief in de dagelijkse engineering praktijk zodat we weten waar we het over hebben.

We kennen als geen ander de dynamiek in onze industrietak. We voelen ons goed binnen dit werkveld en leiden graag gemotiveerde mensen op die een topprestatie willen leveren. Bij iedere training die we verzorgen gaan we voor goud. We zijn altijd kritisch op de manier van trainen van professionals en zorgen voor up-to-date kennis en vaardigheden.

Hoe we dat doen

Met volledige betrokkenheid bij ons vak, bij de opdrachtgever en zijn product. Vanaf de allereerste contacten, van de intake met de deelnemers tot en met de foto van de certificaatuitreiking. Inventas trainingen zijn ‘hands-on’ praktijk-trainingen omdat we geloven in leren door oefenen, reflectie en doen. De trainers van Inventas zijn altijd kritisch op de manier van trainen en zorgen tijdens elke cursus voor aansprekende praktijkvoorbeelden en creatieve werkvormen. Dit doen wij met passie voor ons vak en vanuit de wens om de cursist altijd een topresultaat te bieden.

Voordat je aan een van onze trainingen gaat deelnemen krijg je de mogelijkheid om aan een schriftelijke intake deel te nemen. In deze intake kun je aangeven wat je reeds van het onderwerp weet en wat je graag nog zou willen leren op het betreffende vakgebied. Daarmee zullen we tijdens de training rekening houden en er op inspelen. Daarvoor is het belangrijk om jouw persoonlijke leerdoelen te kennen. Vandaar die persoonlijke intake. Zodoende kan de inhoud maximaal worden afgestemd op je persoonlijke leerbehoefte om een zo hoog mogelijk rendement uit je cursus te halen.

We nemen jouw dagelijkse praktijk als vertrekpunt. We streven naar gelijkwaardig leren voor alle deelnemers. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Geen droge- of saaie luistercursus. Actieve doe-training met veel oefeningen, daar geloven wij in. Je kunt na elke cursus de theorie direct in de praktijk toepassen. Onze klanten waarderen onze aanpak met een hoog cijfer. Daar zijn we blij mee. Zie voor meer informatie het overzicht van onze opleidingen. We zijn altijd bereid om jouw vragen te beantwoorden. Je vragen kun je ons sturen via de mail: info@inventas.nl of vraag extra informatie over een van de opleidingen bij ons aan via de links op deze pagina.

De trainers zijn actief in de dagelijkse engineering praktijk zodat ze weten waar ze het over hebben. Daarnaast stellen ze zichzelf de vraag welke trainingsaanpak het hoogste rendement oplevert. Die vraag drijft hen bij het samenstellen van elke cursus.

Inventas beste opleider voor technici

Inventas is al 15 jaar de beste opleider voor technici! Onze opdrachtgevers waarderen ons met een zeer hoog cijfer. Daar zijn we blij mee. Daarvan krijgen wij energie zodat wij onszelf kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Wij zetten ons volledig in om onze trainingen voor alle deelnemers tot een succes te maken. Kennis en vaardigheden leren. Dat geeft de ambitieuze technicus energie. Door het vergroten van kennis en vaardigheden kan elke deelnemer na de training zelfstandig zijn of haar werkzaamheden op een nog hoger niveau uitvoeren. Weten hoe je een goede constructie kunt maken, een deugdelijk product kunt ontwerpen of correcte tekeningen kunt maken. Ons bloed gaat sneller stromen van vooruitgang in de techniek en het delen van kennis en vaardigheden met jou als cursist. Als jij je technische kwaliteiten verder ontwikkelt is dat goed voor je bedrijf én voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Onze missie

Het verzorgen van hoogwaardige opleidingen voor technici. Kennis delen. Samen werken aan iets moois, namelijk je ontwikkeling. Het doel van onze cursussen is dat jij jezelf als technicus traint onder onze begeleiding, nieuwe kennis en vaardigheden opdoet die je direct kunt toepassen in je werk. Het kwaliteitsbesef staat hoog in ons vaandel. Klik hier voor een overzicht van de door ons aangeboden trainingen.

Wat mag je van een Inventas training verwachten

Leren in een veilige groep met veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar. Daarna de opgedane kennis verder oefenen, toepassen en borgen in de praktijk. Klassikaal leren in een kleine groep. Dagelijks in het eigen werk toepassen van wat je in de Inventas training geleerd en gedaan hebt. Een goede groepsdynamiek bevordert het leerproces. Dat streven we na bij elke training. Leren in je eigen tempo. Onder begeleiding van een deskundige trainer. Onze trainingen zijn ‘hands-on’ praktijktrainingen. We nemen de praktijk van de toekomstige deelnemers aan de training als vertrekpunt. Na de kennismaking met u en uw bedrijf krijgen de cursisten de mogelijkheid deel te nemen aan onze schriftelijke online-intake. Nadat we de antwoorden hebben ontvangen kennen we de persoonlijke leerdoelen van uw mensen. Daardoor kunnen we een gerichte selectie maken uit de onderwerpen en technieken die de cursisten gaan leren tijdens de training. We streven naar gelijkwaardig leren voor alle deelnemers. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Geen droge of saaie luistercursus maar een actieve praktijktraining met veel oefeningen, daar geloven wij in. Ons streven is dat de deelnemers na afloop van de training de theorie en vaardigheden direct in de praktijk kunnen toepassen. Onze klanten waarderen onze methode met een hoog cijfer. Daar zijn we blij mee. Mocht u meer willen weten over onze maatwerk- en in-company trainingen, dan zijn we altijd bereid om uw persoonlijke vragen te beantwoorden. Zie voor meer informatie tevens het overzicht van onze opleidingen.

Cursus of training

Een Inventas cursus is een echte training. En het trainen van mensen is een vak op zich. Na een korte introductie van elke module starten we met door onszelf ontwikkelde oefenopgaven die ervoor zorgen dat je het echt gaat snappen.

We passen diverse bewezen didactische technieken toe. We trainen bij voorkeur kleine groepen. Hooguit tien deelnemers. Dat vinden we belangrijk. Wie betaalt voor een training bij Inventas mag een goede training verwachten. Samen werken in een kleine groep. Met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Meesters in mechanica

Een cursus bij Inventas is een ‘hands-on’ praktijktraining, verzorgd door 14 zeer ervaren-, vakkundige- en bekwame trainers. Elke trainer bij Inventas heeft zijn of haar sporen verdiend in het vakgebied van de training. Daarnaast heeft elke trainer de nodige ervaring met het trainen van technici. Deskundigheid op je vakgebied maakt je nog geen geschikte trainer. Daar is meer voor nodig. Je moet ook weten hóe je kennis overdraagt. En de vaardigheid hebben om dat op een natuurlijke en heldere manier te doen.

Onze mogelijkheden

Inventas biedt een training zowel in-company aan, als op basis van open inschrijving. Wil je jezelf alleen of samen met een collega opgeven voor een training, dan kan dat bij onze trainingen met individuele inschrijving. In-company trajecten zijn vaak zinvol bij 5 deelnemers of meer. Een dergelijk traject kan een aantal voordelen bieden. De training kan toegespitst worden op jouw product dat je door-en-door kent. Cursisten zijn collega’s, kennen elkaar. Hoeven niet verder te reizen dan nodig. Bovendien biedt een in-company traject een interessante korting op de cursusprijs.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de training? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

040 – 303 46 94
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

CRKBO gecertificeerd NEN logo