Over Inventas

Wie we zijn

Inventas bestaat uit een team van experts. De trainers van Inventas zijn deskundig met veel ervaring in de praktijk. Ze kennen je werkveld en begrijpen je vak en de bijbehorende uitdagingen. Ze willen hun vaardigheden graag delen met technici die verder willen komen. Ze kennen als geen ander de dynamiek in de industrietak. Ze voelen zich goed binnen dit werkveld en leiden graag gemotiveerde mensen op die een topprestatie willen leveren.

Waar we voor staan

 • Het leerdoel centraal. Onze leeroplossingen zijn gebaseerd op actuele praktijksituaties. Dicht bij de kern.
 • Deskundig. Onze trainers zijn vak-experts. Vaak betrokken bij de totstandkoming van nieuwe ideeën en oplossingen, autoriteit op hun vakgebied en meerjarige praktijkervaring bij de toepassing ervan.
 • Praktijkgericht. Bij Inventas leer je hoe je zelf met de geleerde vaardigheden aan de slag kunt. Zodat je effectief bent in het gebruik van de stof tijdens je eigen werkzaamheden.
 • Relevant. Met onze trainingen kun je je blijven ontwikkelen binnen je vakgebied of functie.
 • Leerrendement. We bieden een combinatie van leervormen: fysieke trainingen en online leervormen (virtuele classroom) en combinaties daarvan. Passend bij jouw wensen en leerdoelen. Onze leeroplossingen bestaan uit een effectieve mix van werkvormen voor maximale leermotivatie en -rendement. We faciliteren leren via het opdoen van ervaringen en het leren van- en met anderen.
 • Kwaliteit voorop. Wij bieden professionele leeroplossingen en goed verzorgde trainingen met een hoog kwaliteitsniveau. We doen er alles aan om jouw vraag te beantwoorden.
 • Als kennis- en opleidingsinstituut in de engineering en maakindustrie ligt onze focus op het goed trainen van technisch professionals in de mechanica en aanverwante vakken. Dit doen we vanuit de overtuiging dat onze cursisten blijvend baat hebben bij verdieping en verbreding van hun vakkennis en vaardigheden. Daarnaast stellen de trainers zichzelf de vraag welke trainingsaanpak het hoogste rendement oplevert voor jou als cursist. Die vraag drijft ons bij het samenstellen van elke cursus, training en opleiding. Het aanbod aan training en opleiding vind je op deze pagina.

  Hoe we dat doen

  Met volledige betrokkenheid bij ons vak, bij jou als cursist en de machines of producten waaraan je werkt. Vanaf het allereerste contact, van de intake met alle deelnemers tot en met de foto van de certificaatuitreiking.
  We passen bewezen didactische technieken toe. Inventas trainingen zijn ‘hands-on’ praktijk-trainingen omdat we geloven in leren door oefenen, reflectie en doen. De trainers van Inventas zijn altijd kritisch op de manier van trainen en zorgen tijdens elke cursus voor aansprekende praktijkvoorbeelden en creatieve werkvormen. Dit doen zij met passie voor het vak en vanuit de wens om de cursist altijd een topresultaat te bieden.

  Voordat je aan een van onze trainingen gaat deelnemen krijg je de mogelijkheid om aan een intake deel te nemen. In deze intake kun je aangeven wat je reeds van het onderwerp weet en wat je graag nog zou willen leren op het betreffende vakgebied. Daardoor leert de trainer je persoonlijke leerdoelen kennen. De trainer zal daarmee tijdens de training rekening houden en er op inspelen. Zodoende kan de inhoud maximaal worden afgestemd op je persoonlijke leerbehoefte om een zo hoog mogelijk rendement uit je cursus te halen.

  We nemen jouw dagelijkse praktijk als vertrekpunt. We streven naar gelijkwaardig leren voor alle deelnemers. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Actieve doe-training met veel oefeningen, daar geloven wij in. Je kunt na elke cursus de theorie direct in de praktijk toepassen. Onze klanten waarderen onze aanpak met een hoog cijfer. Daar zijn we blij mee. Zie voor meer informatie het overzicht van onze opleidingen. Je vragen kun je ons sturen via de mail: info@inventas.nl of vraag extra informatie over een van de opleidingen bij ons aan via de links op deze pagina.

  Inventas beste opleider voor technici

  Inventas is al 15 jaar de beste opleider voor technici. Onze cursisten en vaste opdrachtgevers waarderen ons met een zeer hoog cijfer. Daar gaan we voor, bij elke training. Daarvan krijgen wij energie zodat wij onszelf kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Wij zetten ons volledig in om onze trainingen voor alle deelnemers tot een succes te maken. Kennis en vaardigheden leren. Dat geeft de ambitieuze technicus energie. Door het vergroten van kennis en vaardigheden kan elke deelnemer na de training zelfstandig zijn of haar werkzaamheden op een nog hoger niveau uitvoeren. Weten hoe je een goede constructie kunt maken, een deugdelijk product kunt ontwerpen of correcte tekeningen kunt maken. Ons bloed gaat sneller stromen van vooruitgang in de techniek en het delen van kennis en vaardigheden met jou als cursist. Als jij je technische kwaliteiten verder ontwikkelt is dat goed voor je bedrijf én voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

  Onze visie

  Een leven lang leren is gezond voor je. Het houdt je brein actief en flexibel. Zolang er mensen zijn is er techniek en zolang er techniek is is er scholing en oefening nodig om je het vak eigen te maken. Uiteindelijk gaat het er ons om een positieve bijdrage te leveren aan kennisontwikkeling voor technici. Wij zien dat er nog een lange weg te gaan is en zetten ons daar graag blijvend voor in.

  Onze missie

  Het verzorgen van hoogwaardige opleidingen voor technici. Kennis delen. Samen werken aan iets moois, namelijk jouw vaktechnische ontwikkeling. Het doel van onze cursussen is dat jij jezelf als technicus traint onder onze begeleiding, nieuwe kennis en vaardigheden opdoet die je direct kunt toepassen in je werk. Klik hier voor een overzicht van de door ons aangeboden trainingen.

  Wat mag je van een Inventas training verwachten

  Leren in een veilige groep van maximaal 10 deelnemers. Veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar. Daarna de opgedane kennis verder oefenen, toepassen en borgen in de praktijk. Dagelijks in het eigen werk toepassen van wat je in de Inventas training geleerd en gedaan hebt. Leren in je eigen tempo. Onder begeleiding van een deskundige trainer. We streven naar gelijkwaardig leren voor alle deelnemers. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Mocht u meer willen weten over onze maatwerk- en in-company trainingen, dan zijn we altijd bereid om uw persoonlijke vragen te beantwoorden. Zie voor meer informatie tevens het overzicht van onze opleidingen.

  Cursus of training

  Een Inventas cursus is een echte training. En het trainen van mensen is een vak op zich. Na een korte introductie van elke module starten we met door onszelf ontwikkelde oefenopgaven die ervoor zorgen dat je het echt gaat snappen.

  Wie betaalt voor een training bij Inventas mag een goede training verwachten. Samen werken in een kleine groep. Met persoonlijke aandacht en begeleiding.

  Onze mogelijkheden

  Inventas biedt een training zowel in-company aan, als op basis van open inschrijving. Wil je jezelf alleen of samen met een collega opgeven voor een training, dan kan dat bij al onze trainingen middels individuele inschrijving. In-company trajecten zijn vaak zinvol bij 5 deelnemers of meer. Een dergelijk traject kan een aantal voordelen bieden. De training kan toegespitst worden op jouw product dat je door-en-door kent. Cursisten zijn collega’s, kennen elkaar. Hoeven niet verder te reizen dan nodig. Bovendien biedt een in-company traject een interessante korting op de cursusprijs.

  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  Contact en advies

  Heb je nog vragen over de training? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

  040 – 303 46 94
  Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

  NEN_logo-kleur