In het kort over de training 3D-metalprinting technologie

Tijdens een workshop 3D-printen krijgt u of uw personeel een praktische introductie op het gebied van 3D-printen. U leert onder andere wat voor soort 3D-printers er allemaal zijn en in welke situatie je voor welke printer kiest. Uiteraard gaan we ook een print maken. We zorgen ervoor dat er voldoende 3D-printers aanwezig zijn zodat iedereen de tijd en ruimte krijgt om de printers goed te bekijken en te ontdekken.

In het kort over de training 3D-print technologie

De cursussen gaan een stuk verder dan de workshop en zijn wat theoretischer. Na een cursus 3D-printen bent u in staat het proces van het 3D-printen in uw organisatie vorm te geven. U leert methoden waarmee u goed onderlegde keuzes hierin kunt maken. Daarnaast leert u hoe u in de praktijk het printresultaat kunt optimaliseren en problemen kunt oplossen. Wij organiseren ook cursussen 3D-printen voor specifiek doelgroepen, bijvoorbeeld:

 • 3D-printen voor architecten
 • 3D-printen voor interieurarchitecten
 • 3D-printen voor productontwerpers
 • 3D-printen in het onderwijs

In alle disciplines van de Product development, Bouwkunde en de Werktuigbouwkunde kunnen de opgedane kennis en vaardigheden uit deze training worden toegepast.

Tijdens deze training doe je actief mee aan de oefeningen en praktijkcases.

Resultaat van de training 3D-metalprinting technologie

Het 3D-printen is zo multi-inzetbaar dat we onze klanten tekort zouden doen als we niet in iedere situatie maatwerk zouden leveren. Bij iedere organisatie bestaat weer een unieke situatie waar wij onze dienstverlening aan aanpassen. We houden bijvoorbeeld rekening met welke software een organisatie al gebruikt. Daarnaast stelt een sieradenontwerper natuurlijk hele andere eisen dan een producent van raamkozijnen.

Mensen hebben vaak nog geen idee van wat er allemaal mogelijk is. Wist u bijvoorbeeld dat je ook met verschillende soorten metalen en met porselein kunt 3D-printen? En dat je er ook mallen mee kunt maken? Neem eens contact met ons op, dan bespreken we wat voor kansen het 3D-printen bij uw organisatie kan creëren.

Inhoud van de training 3D-metalprinting technologie

In deze training komen o.a. deze thema’s aan bod:

 • Introductie: overzicht van de verschillende 3D-printtechnieken
 • Voorbeelden en cases, wat kan er mis gaan
 • De mogelijkheden en beperkingen van de verschillende 3D-printtechnieken
 • Welk proces past bij onze organisatie
 • Zelf producten printen, oriëntatie/planning/uitvoering
 • Overzicht kostenplaatje, uren/materiaal/energie
 • Hoe voorkom je een debacle
 • Het zelf ontwerpen van 3D-prints

Doelgroep van de training 3D-metalprinting technologie

Deze training is o.a. geschikt voor:

 • Constructeurs mechanica en mechatronica,
 • Productontwikkelaars,
 • Machinebouwers,
 • Architecten mechanica en mechatronica.

Minimaal hbo/wo werk- en denkniveau & enige rekenvaardigheid vereist.

Consulting 3D-metalprinting technologie

Wij geloven in een praktische aanpak die aansluit op de bestaande situatie. Hiervoor gaan we uiteraard eerst kijken wat voor productie- en presentatiemethoden er op dit moment al gebruikt worden. Vervolgens gaan we kijken of en eventueel op welke wijze het 3D-printen van meerwaarde zou kunnen zijn. U eindigt niet met een theoretisch rapport, maar we werken de casussen daadwerkelijk uit door ze volgens verschillende methoden en in verschillende materialen te printen. Aan het einde weet u dus precies wat een implementatie u kost, wat u daarvoor krijgt en hoe dit resultaat te reproduceren is.

Ook na de training sta je er niet alleen voor. We kunnen je bijstaan met nazorg en het beantwoorden van je resterende vragen.

Consulting en training

Consulting
Wij geloven in een praktische aanpak die aansluit op de bestaande situatie. Hiervoor gaan we uiteraard eerst kijken wat voor productie- en presentatiemethoden er op dit moment al gebruikt worden. Vervolgens gaan we kijken of en eventueel op welke wijze het 3D-metalprinting van meerwaarde zou kunnen zijn. U eindigt niet met een theoretisch rapport, maar we werken de casussen daadwerkelijk uit door ze volgens verschillende methoden en in verschillende materialen te printen. Aan het einde weet u dus precies wat een implementatie u kost, wat u daarvoor krijgt en hoe dit resultaat te reproduceren is.

Cursus Statica en Sterkteleer
Indien je meer wilt weten over het handmatig rekenen aan spanningen en sterkte is de cursus statica en sterkteleer wellicht zinvol. Meer weten over deze training.

Alle opleidingen
Bekijk ook het overzicht van onze andere Cursussen & Trainingen. Deze vind je hier.

Brochure op aanvraag beschikbaar