Trainingen & opleidingen
Aerodynamica
In de cursus Aerodynamica leer je alles over stromingsmodellen-voertuig-aerodynamica-aerodynamica voor de lucht- en ruimtevaart-windtunnels en meer.
Agile engineering
In de training Agile engineering leer je hoe je effectief en efficiënt je projectdoelen behaalt.
CE-markering machines
De training CE-markering, moeilijke stof op een makkelijke manier geleerd. Bij de training CE-markering voor machines maken we gebruik van een handig stappenplan om ‘vanaf niets’ te komen tot de CE-markering.
Composietconstructies
In de cursus Composietconstructies leer je alles over het construeren met toepassing van de meest gangbare composieten. Je leert over de eigenschappen en maakbaarheidsaspecten.
Constructieprincipes voor de werktuigbouwkunde
Bij Constructieprincipes voor de werktuigbouwkunde nemen ontwerpers hun persoonlijke ontwerpuitdaging mee in de training. Samen met de trainer brengen zij samen hun uitdaging tot een mogelijke oplossing.
Constructieprincipes voor precisietechnologie
Bij Constructieprincipes voor precisietechnologie ga je tijdens het ontwerpen om met vrijheidsgraden zodat jouw constructie exact de juiste bewegingsmogelijkheden heeft. Nadat je hebt geleerd over nauwkeurig bewegen en positioneren kun jij dit gaan toepassen in jouw dagelijks werk.
Design for Manufacturing
Als productontwerper heb je een belangrijke invloed op de kostprijs van je product. De juiste aandacht voor productiemethoden in de ontwerpfase leidt tot minder kosten en tijdwinst.
Elektrotechniek voor WTB
Het werkgebied van deze training bevindt zich in de machinebouw en installatietechniek. In deze training leer je omgaan met elektrotechnische apparatuur, leer je vakkundig meten en krijg je theoretische kennis.
Engineering dynamics
De training Engineering Dynamics gaat over de grondbeginselen van de toegepaste dynamica. De focus ligt op het beschrijven van de beweging van machines en mechanismen onder invloed van externe belastingen.
Finite Element Method
In de cursus Finite Element Method leer je alles over de methode om met software je constructieberekeningen te maken. Ook krijg je de benodigde kennis over de juiste randvoorwaarden en interpretatie van de rekenresultaten.
Geometrische meettechniek
In de training Geometrische meettechniek leren de deelnemers de kenmerken en gebruiksvoorschriften kennen van schuifmaat tot 3D-portaalmeetmachine. Aan de hand van meetequipment laat de trainer zien hoe je het op de juiste manier gebruikt.
Hijs- en hefmiddelen
Tijdens deze training leer je alles over hijs- en hefmiddelen en de wettelijke verplichtingen voor de fabrikant. Je komt te weten hoe je een sterkteberekening maakt van je hijs- of hefmiddel.
Lasverbindingen specificeren
De informatie en oefeningen die in de training aan bod komen zijn conform de actuele normering. Hierdoor wordt het voor de deelnemers mogelijk om de tekeningen conform de ISO-normen te maken zodat ze deze tekeningen en berekeningen met vertrouwen kunnen doorsturen naar plaatsen binnen of buiten Nederland waar de productie plaatsvindt.
Leiderschap in technische teams
In de training Leiderschap in technische teams leer je je eigen voorkeurstijlen van leidinggeven herkennen. Je werkt aan aanvullende stijlen, die je helpen op weg naar succesvol leiderschap binnen jouw technische team.
Machine dynamics
In de cursus Machine Dynamics ga je aan de slag met het analyseren van de beweging van complexe machines en mechanismen. Met praktische voorbeelden zoals drijfstangmechanismen en vier-stangenmechanismen.
Mechanical simulations
Door middel van Mechanical simulations kun je het ontwerp van een machine(onderdeel) of product in een vroeg stadium beoordelen en optimaliseren. Wij doen dit met de nieuwste pc's en analyse software.
Mechanical vibrations
In de cursus Mechanical vibrations leer je het trillingsgedrag van constructies en machines analyseren. Hiervoor gebruik je een systematische methode voor de analyse van mechanical vibrations.
Multibody dynamics
In de geavanceerde cursus Multibody Dynamics leer je alles over state-of-the-art simulatietechnieken. Deze technieken simuleren het dynamisch gedrag van complexe systemen op een realistische manier.
Rekenvaardigheid Advanced
Het doel van de training Rekenvaardigheid Advanced is om vaardiger te worden in het maken van handberekeningen voor de mechanica, volgens de laatste internationale normen die gaan over het maken van berekeningen.
Statica en sterkteleer
Op elke constructie werken krachten en momenten. Deze leiden tot spanningen in het materiaal. Tijdens deze training leer je handmatig rekenen om de optredende spanningen in het materiaal te kunnen bepalen.
Sterkteleer advanced
Tijdens de 2-daagse cursus Sterkteleer advanced leer je de finesses van de sterkteleer. Je leert hoe je een constructie en praktijksituatie analyseert en hoe je bepaalt of je constructie sterk genoeg is, zodat jij in je werk zeker bent van je zaak.
Technisch tekeninglezen
Wil jij volledig een technische of werktuigbouwkundige tekening kunnen begrijpen? Zodat je volledig snapt wat er allemaal op staat?
Time management
Tijd is een kostbaar goed. We hebben er allemaal een beperkte hoeveelheid van, en het efficiënt beheren van onze tijd is essentieel om succesvol te zijn in ons werk en persoonlijke leven.
Toegepaste aluminium technologie
In de cursus Toegepaste aluminium technologie leer je alles over het construeren met toepassing van de meest gangbare aluminiumlegeringen. De focus in deze training ligt op praktisch toepasbare kennis.
Tolerantie-analyse
Heb je te maken met het samenstellen van een module, machine of lassamenstelling met losse, geproduceerde onderdelen? In de training Tolerantie-analyse leer je op zo’n manier bematen en tolereren dat je dat moeiteloos doet.
Vaardig communiceren in de techniek
De training Vaardig communiceren in de techniek helpt je op weg om in deze situaties effectief en vaardig te communiceren.
Vitaliteitsmanagement voor technici
In deze training leer je door middel van de vitaliteitsschijf® van Vitalogisch hoe je je vitaler kunt voelen in je werk én in je leven. Je leert hoe je een stap kunt zetten om de vitaliteit te verhogen.
Vorm- en plaatstoleranties en MBD
Vorm- en plaatstoleranties spelen een belangrijke rol op een technische tekening. Voor de ontwerper/constructeur is het noodzakelijke kennis om producten te kunnen realiseren die aan de specificaties voldoen.