In het kort over de training Leiderschap in een technische omgeving

Tijdens deze training maak je kennis met de dagelijkse praktijk van de leidinggevende in de techniek.

Er wordt gebruik gemaakt van een compleet werkboek. Dit kan nadien als naslagwerk worden gebruikt en het zal je helpen bij het toepassen van de juiste tools op het juiste moment.

De training geeft je inzage in veel facetten van de praktijk van een leidinggevende zodat jij kunt bepalen of een dergelijke rol jou past.

Tijdens deze training doe je actief mee aan de oefeningen en praktijkcases.

Resultaat

Na afronding van deze training:

  • Begrijp je exact de rol van een leidinggevende in een technische organisatie.
  • Ben je in staat om te beoordelen of een dergelijke rol je past.
  • Heb je tools meegekregen die je helpen in de praktijk als leidinggevende.

Inhoud van de training Leiderschap in een technische omgeving

Tijdens de training komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

Leidinggeven en leiderschap. Verantwoordelijkheden van de leidinggevende, rollen en taken, stijlen van leidinggeven en het tonen van persoonlijk leiderschap. Leiderschap in een niet-hiërarchisch leidinggevende positie. Inzicht in mijn invloed op ‘stakeholders’. Is leiderschap aangeboren, of kun je het leren?
Essentiële vaardigheden in de dagelijkse praktijk. Het formuleren van SMART doelstellingen, effectief delegeren, het motiveren en corrigeren van medewerkers en het coachen op prestaties. Hoe ga ik om met diversiteit in mijn team, hoe kan ik goede feedback-, functionerings- en ontwikkelingsgesprekken voeren met mijn medewerkers. Helder communiceren, actief luisteren. De basis van deze vaardigheden wordt getraind met realistische praktijksituaties/-simulaties. Daarbij wordt rekening gehouden met de situatie dat trainingsdeelnemers (nog) geen leidinggevende zijn. Er wordt stilgestaan bij leiderschap in de huidige werkomgeving.
Persoonlijk ontwikkelingsplan. Vastleggen van ontwikkelstappen en opzetten van een persoonlijk actieplan.

Doelgroep van de training Leiderschap in een technische omgeving

Deze module is zeer geschikt voor (technische) professionals met enkele jaren werkervaring die zich oriënteren op een leidinggevende positie, of binnen hun huidige niet-leidinggevende positie hun leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen. Ook ‘technisch architecten’ waarderen deze trainingsmodule. Deelnemers beschikken over tenminste HBO werk- en denkniveau, en hebben minimaal 3 jaar werkervaring.

Evaluatie, certificaat en nazorg

Wanneer jij als deelnemer actief hebt meegedaan ontvang je na afloop van de training een certificaat als bewijs van actieve deelname aan de training.

De training wordt tussentijds mondeling-, en aan het eind schriftelijk geëvalueerd waarmee we peilen of de leerdoelstellingen bereikt zijn.

Ook na de training sta je er niet alleen voor. We kunnen je bijstaan met nazorg en het beantwoorden van je resterende vragen.

Aanverwante trainingen

De essentie van Klantgericht Adviseren
Indien je als technisch specialist op jouw vakgebied meer succes wilt boeken bij de klant aan tafel dan is deze training wellicht zinvol. Meer weten over deze training.

Cursus Methodisch ontwerpen
Indien je meer wilt weten over het methodisch ontwerpproces dan is deze training wellicht zinvol.
Meer weten over deze training.

Alle opleidingen
Bekijk ook het overzicht van onze andere Cursussen & Trainingen. Deze vind je hier.