In het kort over de training Vaardig communiceren

In deze training leer je op een praktische manier meer over professioneel communiceren, zodat jij als teamlid of teamleider meer haalt uit allerlei gesprekssituaties: één op één en in teamoverleg. Ook leer je om vaardiger te worden en meer te halen uit presentaties met en voor collega’s of klanten. In deze training maak je kennis met inzichtelijke modellen en ga je oefenen in het vaardig communiceren.

In de training vaardig communiceren wordt gebruik gemaakt van een werkboek met oefeningen. Daarnaast krijg je een praktisch studieboek mee. Dit kan nadien als naslagwerk worden gebruikt en het zal je helpen bij het toepassen van de juiste tools op het juiste moment.

De training geeft je inzage in veel facetten van communicatie. Tijdens deze training doe je actief mee aan de oefeningen en praktijkcases.

Resultaat van de training Vaardig communiceren

In deze training maak je kennis met inzichtelijke modellen. Je krijgt bruikbare tips en de nodige theorie. Je doet oefeningen en wordt uitgedaagd om te reflecteren. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden die je gaan helpen in de gesprekken met mensen in een technische omgeving. Daarmee dring je door tot de kern van het vraagstuk. Je vergroot je invloed met effectieve adviezen en een overtuigende presentatie.

 • De training geeft je inzage in veel facetten van communicatie.
 • Je begrijpt wat effectieve communicatie voor jouzelf inhoudt.
 • Je kunt de diverse technieken toepassen die je gaan helpen makkelijker te communiceren.
 • Heb je tools meegekregen die je helpen in de technische praktijk.

Inhoud van de training Vaardig communiceren

Tijdens de training komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

 • Essentiële communicatieve vaardigheden in de dagelijkse praktijk
 • Het formuleren van SMART doelstellingen
 • Actief luisteren, kort en bondig samenvatten en exploreren
 • Non-verbale en verbale communicatie
 • Communicatieniveaus en communicatiestijlen
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gesprekstechnieken en hiërarchie
 • Evaluatiegesprek, adviesgesprek, slechtnieuwsgesprek
 • Werken in teams; teamoverleg
 • Teams aansturen
 • Jezelf profileren
 • Presentaties voorbereiden
 • Met verve presenteren

In deze training maak je kennis met inzichtelijke modellen. Je leert bruikbare tips en theorie. Je doet oefeningen en wordt uitgedaagd om te reflecteren. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden die je gaan helpen in de gesprekken met mensen in een technische omgeving. Daarmee dring je door tot de kern van het vraagstuk. Je vergroot je invloed met effectieve adviezen en een overtuigende presentatie.

Doelgroep van de training Vaardig communiceren

Deze module is zeer geschikt voor (technische) professionals die hun communicatieve vaardigheden willen ontwikkelen. Ook ‘technisch architecten’ waarderen deze trainingsmodule. Deelnemers beschikken over HBO/WO werk- en denkniveau.

Subsidies

Een opleiding of training volgen betekent vaak een financiële investering. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor deze training.

Is uw bedrijf aangesloten bij de AO-Metalelektro, dan zijn er mogelijkheden om een financiële bijdrage in de scholing van werknemers te ontvangen. Meer informatie over de hoogte en voorwaarden voor de bijdrage is te verkrijgen via de site van AO-Metalektro

Is uw bedrijf lid van de METAALUNIE, dan kan via de stichting OOM voor het volgen van scholing door werknemers een bijdrage worden verkregen. Meer informatie over de hoogte en voorwaarden voor de bijdrage is te verkrijgen via de site van OOM. U kunt de bijdrage aanvragen middels het aanvraagformulier OOM-bijdrage via de site van OOM. Ook kan via de cursuscatologus van OOM voor een training van Inventas worden ingeschreven.

Evaluatie en certificaat

Wanneer jij als deelnemer actief hebt meegedaan ontvang je na afloop van de training een certificaat als bewijs van actieve deelname aan de training.

De training wordt tussentijds mondeling-, en aan het eind schriftelijk geëvalueerd waarmee we peilen of de leerdoelstellingen bereikt zijn.

Ook na de training sta je er niet alleen voor. We kunnen je bijstaan met coaching en/of consultancy. Vraag hier vrijblijvend  naar de mogelijkheden.

Aanverwante trainingen

Timemanagement voor Technici
Indien je als technisch specialist op jouw vakgebied meer succes wilt boeken door een hogere effectiviteit dan is deze training wellicht zinvol. Meer weten over deze training.

Cursus Leiderschap in technische teams
Wil je je verder bekwamen in het leiderschap dan is deze training wellicht zinvol.
Meer weten over deze training.
Leiderschap in technische teams

Alle opleidingen
Bekijk ook het overzicht van onze andere Cursussen & Trainingen. Deze vind je hier.

Brochure opvragen

Wil je meer informatie, neem contact met ons op. Vraag hier de brochure aan