Voor cursisten

Direct inschrijven voor een van onze cursussen

Vind hier de cursus of opleiding waaraan je wenst deel te nemen ►

Meer informatie over onze methode

Hoog rendement
Leren in een kleine groep met veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar. Vervolgens de opgedane kennis oefenen, toepassen en borgen, onder begeleiding van deskundige trainers. Ons streven is dat jij na de cursus dagelijks in je werk kunt toepassen wat je in onze cursus geleerd hebt.
Oud-cursisten en opdrachtgevers geven vaak aan dat hun kennis en vaardigheden dankzij de cursus significant zijn gegroeid. Ze voelen zich zekerder in hun dagelijks werk en hebben meer plezier bij de uitoefening van hun vakgebied. Na de cursus ben jij degene die weet hoe het zit, die een bepaalde berekening kan maken of tekeningen kan controleren. Hoe je een goede constructie kunt maken, een deugdelijk product kunt ontwerpen of zelf correcte tekeningen kunt maken.

Tijdens een Inventas cursus vergroot jij je kennis en vaardigheden, zodat je zelfstandig je werkzaamheden op niveau kunt uitvoeren.

Hoe we dat doen
Helder en duidelijk uitleggen is een belangrijk element uit elke cursus. Het gebruik van praktijkvoorbeelden is ons op het lijf geschreven. Inventas cursussen zijn altijd ‘hands-on’ praktijk-trainingen omdat we geloven in leren door oefenen, reflectie en doen. Daarom geen droge of saaie luistercursus maar een actieve praktijktraining met veel oefeningen. Ons streven is om van elke Inventas cursus een top-cursus te maken, de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden te laten opdoen die ze direct kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk. Gedurende de cursus neemt de trainer regelmatig even de tijd voor evaluatie. Deelnemers kunnen aangeven wat ze van het tempo vinden en kunnen hun wensen aan de trainer voorleggen.

Maatwerk
De rode draad voor de training staat grotendeels vast. Maar de praktijk van de groep als uitgangspunt nemen is de eerste stap in elke succesvolle training. Weten wat belangrijk is en daarvoor gaan, samen met jou als deelnemer. Dat is ons motto voor elke training. Na een uitgebreide intake kennen we je persoonlijke leerdoelen. Zodra we je persoonlijke leerdoelen kennen, gaan we de cursus finetunen. We nemen jouw dagelijkse praktijk als vertrekpunt. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid hebben we hoog in het vaandel. Je werkt met vakgenoten; liefhebbers van techniek net als jij.

Kleine cursus groep
Een goede groepsdynamiek bevordert het leerproces. Daarvoor is een kleine groep ideaal. Dat streven we na bij elke training. Je mag leren in je eigen tempo onder begeleiding van een deskundige trainer. Na afloop ontvang je van ons een welverdiend certificaat.

Na de cursus
Ook na de cursus kun je als deelnemer op ons rekenen en bieden wij de mogelijkheid extra ondersteuning te krijgen bij het in praktijk brengen van de opgedane kennis en vaardigheden.

Bekijk hier ons complete aanbod van trainingen voor technici.

Ontwikkel zo je sterke punten, upgrade je technische kennis en persoonlijke vaardigheden. Word een expert in jouw vakgebied. Vakinhoudelijke ontwikkeling is goed voor je bedrijf én voor jezelf.

 • Leren in een kleine groep
 • Veel aandacht voor oefenen & leren van elkaar
 • Van kennis naar praktijk
 • Begeleiding van deskundige trainers
 • Vergroting zelfstandige kennis & vaardigheden
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Vergrote technische kennis

Hoe onze cursus er globaal uitziet

Bij aanvang van de cursus bespreken we het doel van de cursus en de toepassingsmogelijkheden. Daarna gaan we aan de slag. Een Inventas cursus is een echte actieve training. Je zult het bij ons niet meemaken dat je uren moet luisteren en kijken naar een saaie powerpoint. Elke module leggen we helder en beknopt uit. Daardoor bouw je kennis op. Tijdens de oefeningen ga je het snappen en werk je aan je vaardigheden. Zo bouw je tijdens de training actief aan je kennis en vaardigheden. Na de training kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

We passen daarvoor bewezen didactische technieken toe. Dat alles doe je onder leiding en begeleiding van een deskundige trainer.

 • Doel en toepassing bespreken
 • Direct toepasbare kennis en vaardigheden opbouwen
 • Actieve training
 • Bewezen didactische technieken
 • Begeleiding van deskundige trainer(s)
 • Maximaal 10 deelnemers
 • Certificaat

Bekijk hier ons complete aanbod van trainingen voor technici.

Onze trainingen worden gekenmerkt door een hoog rendement. Van oud-cursisten krijgen we vaak te horen dat ze zekerheid hebben opgebouwd binnen het vakgebied. Ze hebben veel geleerd en weten voortaan hoe ze iets willen aanpakken.

 • Uitgebreide intake
 • Training finetunen op jouw leerdoelen
 • Goede groepsdynamiek
 • Leren in je eigen tempo
 • Deskundige trainer(s)
 • Tijd voor evaluaties en bijsturing
 • Nazorg van theorie naar praktijk

Wie wij zijn
Trainers met veel ervaring in het vakgebied. Trainers die sprekende praktijkvoorbeelden kunnen aanhalen. De eerste stap in een succesvolle opleiding is volgens ons de deskundigheid en didactische vaardigheid van de trainer. Onze trainers hebben jarenlange praktijkervaring en delen hun ervaringen graag. Elke trainer bij Inventas heeft zijn of haar sporen verdiend in het vakgebied van de training. Daarnaast heeft de trainer de vaardigheid om op de juiste manier technici te trainen in het vak.

Beste opleider
Inventas is de beste opleider voor hoger opgeleide technici, volgens verschillende cursus-beoordelingssites. En dat al ruim 15 jaar! Hoe wij dat doen? Wij zetten ons volledig in om jouw training tot een succes te maken. Onze klanten waarderen dit met een zeer hoog cijfer: gemiddeld een 8,8. Daar zijn we trots op!

Voor wie zijn onze technische trainingen?

Voor technici die verder willen op het gebied van:

 • Technische kennis in het vakgebied van je keuze.
 • Persoonlijke vaardigheden & ontwikkeling sterke punten.
 • Ontwikkeling richting leidinggeven.
 • Ontwikkeling richting commercie.

Vergroot je kennis en houd zelf de regie in je werk, jouw ontwerp en je tekeningen. Jij bent straks degene die weet hoe het zit. Daar worden jij en je werkgever blij van!

Bekijk hier ons complete aanbod van trainingen voor technici.

Wij helpen je kiezen

Waar wil jij aan werken? Mogelijk wil je verder de techniek in en vind je verdieping in onze technische cursussen. Of wil je jezelf ontwikkelen richting leidinggeven of commercie.

Bekijk hier ons complete aanbod van trainingen voor technici.

Staat de cursus van je wensen er niet bij, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Heb je nog vragen over de cursus? Of heb je hulp nodig om de cursus te vinden die het beste bij je past? We helpen je graag met studieadvies. Je kunt hier gratis en vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. We plannen dan samen een moment voor het studieadvies.

040 – 303 46 94
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

Contact en advies

Heb je nog vragen over de training? Of heb je hulp nodig om de training te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

040 – 303 46 94
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30

NEN_logo-kleur